Estate planning

Estate planning

Het begrip estate planning is gericht op de fiscale en juridische planning en begeleiding bij de instandhouding en overgang van vermogens. Estate planning is een vorm van belastingadvies dat wordt toegepast om het opgebouwde vermogen binnen een organisatie op een zo voordelig mogelijke manier over te dragen aan de erfgenamen. Het is verstandig om u vroegtijdig bezig te houden met de financiële toekomst van uw onderneming.

Keuzes omtrent vermogensoverdracht

Zo is het wellicht interessant voor u om uw vermogen nu al bij leven voor een bepaald deel over te dragen. Het is goed om te laten berekenen hoeveel uw erfgenamen straks aan belasting moeten betalen, zodra u komt te overlijden. Door een efficiënte estate planning, is het eenvoudiger om bepaalde keuzes te maken voor het overdragen van vermogens.

Behoud van vermogens

De Adviesgroep Estate planning is in staat om uw collega’s en klanten te informeren over het behoud van vermogens en de overdracht van vermogens in verschillende situaties. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan huwelijken, overlijden, schenkingen, verkoop van bedrijven en opvolgingen van bedrijven. Estate planning is voornamelijk interessant voor een directeur- grootaandeelhouder (DGA), een eigenaar van een natuurschoonlichaam, een vereniging of stichting en particulieren met grotere vermogens.

Informatie en advies

U kunt contact opnemen met de accountants en adviseurs voor informatie en advies bij een goede estate planning. Wij plannen graag een vrijblijvende afspraak met in om over uw vermogensoverdracht te communiceren. Vul hiervoor het contactformulier in of bel of mail ons direct. Wij staan graag voor u klaar.