Waarom lampen dimmen?

Dimbare lampen; we zien ze tegenwoordig bijna overal. Bent u al overgestapt of nog niet? Veel mensen denken dat dimbare lampen gewoon een grappig foefje zijn. Een leuke truc om indruk te maken op gasten. Of een manier van fabrikanten om de consument wat extra geld uit de zak te kloppen. Er is toch immers niets mis met een gewone lamp die alleen maar aan en uit kan? En dat klopt; er is niets mis met een gewone lamp. Toch zijn dimbare lampen wel beter, als u het ons vraagt. Ze zijn namelijk beter voor het milieu, maar ook beter voor uw portemonnee. Hoe dat werkt, leest u hier.

De aanschafprijs

Toen dimbare lampen net op de markt kwamen, waren ze wel wat duurder. Tegenwoordig zijn dimbare LED lampen echter zo gewoon, dat het echt geen luxeproducten meer zijn. Dimbare lampen zijn net zo betaalbaar als andere lampen.

Lampen dimmen

Bij een gewone lamp die niet te dimmen is, schijnt de lamp altijd op dezelfde sterkte. Dit betekent dus ook dat de lamp altijd evenveel stroom verbruikt. Dit is eigenlijk hartstikke zonde. Het is namelijk niet nodig dat de lamp altijd even fel schijnt. In de avonduren kunt u bijvoorbeeld prima wat meer gedimd licht gebruiken. Sterker nog: dat geniet vaak zelfs de voorkeur. Met dimbare lampen is het mogelijk om de felheid aan te passen.

Geld besparen door dimbare LED lampen

Hoe minder fel het licht van een lamp straalt, hoe minder energie de lamp verbruikt. Lampen dimmen is dus goed voor het milieu, want u verbruikt minder stroom. En dit merkt u ook aan uw energierekening. Deze zal aanzienlijk lager uitvallen wanneer u vaker de lampen dimt. Wilt u geld besparen? Stap dan over naar lampen met een LED dimmer.

Wilt u delen hoeveel u al bespaard heeft door LED dimmers te laten plaatsen? Laat het gerust weten via het contactformulier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *