Niet zeker over uw boekhouder, en nu?

Een fijne boekhouder die goed met u communiceert en de inkomsten en uitgaven van het bedrijf netjes bijhoudt, kan van groot belang zijn voor een goed lopende organisatie. Maar het kan zo zijn dat u na verloop van tijd niet meer tevreden bent over uw boekhouder. Wat kunnen deze redenen zijn? En is het dan mogelijk om de overstap te maken naar een andere boekhouder? In dit blog geven wij u hier graag de antwoorden op, zodat u zelf de juiste keuzes kunt maken.

Redenen om over te stappen

Wanneer u net begint als ondernemer is het vanzelfsprekend dat u op zoek gaat naar een goedkopere boekhouder. Een goedkopere boekhouder kan in het begin geen probleem zijn, uw bedrijf kan dan gewoon soepel verlopen. Maar naarmate uw bedrijf groeit, krijgt u steeds meer vraagstukken. Een ‘goedkopere’ boekhouder kan deze administratie niet goed bijhouden. Dit is gevaarlijk voor uw bedrijf. Dit is dan ook het punt om over te stappen naar een andere boekhouder.

Het moment om te veranderen van boekhouder

Het beste moment om van boekhouder te veranderen is in het eerste kwartaal van het (boek)jaar. Dit is het beste moment omdat de boekhouder uw laatste jaar kan afsluiten en makkelijk aan de nieuwe boekhouder kan overhandigen. Wanneer u met spoed in een ander kwartaal overstapt, dan kan de overstap veel langer duren. Uw documenten en administratie zijn dan niet af. Probeer daarom de overstap altijd in het eerste kwartaal te doen. Dit scheelt u, maar ook uw huidige boekhouder, veel werk!

De beste boekhouder vindt u zo

Om een goede boekhouder te vinden kunt u vragen naar de ervaringen van uw familie, vrienden of collega’s. Zijn zij bijvoorbeeld tevreden over hun boekhouder in regio Goor? Dan weet u dat uw administratie daar goed terecht komt. Graag meer weten over goede boekhouders? U mag al uw vragen hier stellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *