Een gezond werkklimaat met airconditioning

Een airco op kantoor kent veel voordelen. We weten allemaal dat goede airconditioning zorgt voor verkoeling tijdens de warme zomermaanden. Maar een airco kan naast de temperatuur op kantoor ook de werksfeer beïnvloeden. Gezonde lucht zorgt voor gezonde werknemers. En gezonde werknemers zijn productiever, gelukkiger en minder vaak ziek. Door met een airco te zorgen voor een gezond werkklimaat verminderen we dus het ziekteverzuim en zorgen we goed voor onze werknemers. In dit blog leggen we graag uit waarom een airco op kantoor de werksfeer verbetert.

Een prettige temperatuur op kantoor

Een goede airco zorgt snel voor verkoeling, zelfs in grote ruimtes. Het is bewezen dat een koele ruimte met frisse lucht de productiviteit van de werknemers positief kan beïnvloeden. In een te warme ruimte worden mensen sneller moe of zelfs misselijk. Met genoeg frisse lucht voelen mensen zich energieker en kunnen ze zich beter focussen. Door airco op kantoor zorgen we er dus voor dat onze werknemers zich fit voelen. Bovendien heeft het aircosysteem bij ons op kantoor ook een verwarmfunctie. Dus ook in de winter zorgen wij met behulp van airconditioning voor een prettige temperatuur op de werkplek.

Airco maakt de lucht schoner

Een airco filtert de lucht. Hierdoor hangt er minder stof en vuil in de lucht. Dit is met name prettig voor werknemers met astma of andere luchtwegproblemen, maar iedereen heeft hier baat bij. Daarnaast zorgt een airco ervoor dat de lucht in kantoor continu in beweging blijft. Hierdoor blijven virusdeeltjes of bacteriën niet in het kantoor hangen. Dit kan helpen bij het verminderen van het ziekteverzuim.

Geen afleidende geluiden

In ons kantoor hangt een goed werkend aircosysteem van hoge kwaliteit. Hierdoor produceert de airco nauwelijks geluid. Een airco die continu zoemt of andere geluiden maakt, zal op den duur voor irritatie gaan zorgen. Werknemers zullen terecht gaan klagen, omdat ze niet rustig hun werk kunnen doen. In de praktijk zal dat er waarschijnlijk toe leiden dat de airco het grootste deel van de tijd niet meer aan zal staan. Hierdoor profiteert niemand meer van de positieve effecten van airconditioning op kantoor. En dat zou zonde zijn natuurlijk. Met een fluisterstille airco op kantoor kan er in alle rust geconcentreerd gewerkt worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *