Een groot aantal Nederlandse accountantskantoren zien zich tegenwoordig genoodzaakt om maatregelen te nemen om het hoofd boven water te houden. Met reorganisaties proberen zij deze financieel mager jaren door te komen. Vooral het personeel van accountantskantoren heeft het zwaar. Er zijn veel kantoren die bezuinigen om hun werknemers en personeelsleden ontslaan. Hierbij gaat het meestal weliswaar om relatief kleine aantallen, toch zijn er ook accountantskantoren die vele tientallen of zelf honderden mensen de deur wijzen.

Sociaal plan opstellen

Vakbonden strijden ervoor dat de accountantskantoren die mensen ontslaan, een gedegen sociaal plan opstellen voor de medewerkers die op straat komen te staan. Dit sociale plan zal ervoor moeten zorgen dat het personeel niet in grote problemen komt en snel weer aan het werk kan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *