Gemiddeld twee complete werkdagen per maand zijn ondernemers kwijt aan het verrichtten van administratieve werkzaamheden. De aandacht voor de belangrijkste werkzaamheden gaat daarmee echter verloren. Dat is de uitkomst van het Finse bedrijf Basware.
Volgens het softwarebedrijf zijn het beantwoorden van vragen en het opstellen, veranderen en toesturen van facturen doorgaans tijdrovende administratieve taken. Er gebeuren volgens het onderzoek nog te veel handelingen handmatig. Ruim 60% van de Europese bedrijven verstuurt handmatig facturen. Dat in tegenstelling tot Amerikaanse bedrijven (zo’n 40%), een stuk hoger ligt.
Ongeveer de helft van de ondervraagde directeuren van MKB- bedrijven in Europa geeft aan geen eenduidige procedure te hanteren voor het afwerken van facturen. Ook dat percentage is in Amerika iets lager. De conclusie van het onderzoek is dat wanneer MKB- bedrijven meer administratieve zaken automatiseren, medewerkers minder tijd kwijt zijn aan werkzaamheden die niet tot het takenpakket horen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *